Retourneren

Op maat gemaakte producten kunnen niet worden geretourneerd. De verkoop van deze producten is na succesvolle betaling definitief. 

Overige bestellingen kunnen tot 14 dagen na ontvangst worden geannuleerd. Je krijgt dan het volledige bedrag van de aankoop gecrediteerd, zonder de verzendkosten. De kosten voor het retour sturen zijn voor eigen rekening. Als je van je herroepingsrecht gebruikmaakt, stuur dan je bestelling of product in de originele staat en verpakking aan ons retour. Meld je retourzending even aan via klantenservice@ontwerpstickers.nl met jouw ordernummer. Wij storten het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terug (mits het product in goede staat bij ons is aangekomen).

1 Welke producten van Ontwerpstickers kan ik retourneren?

Omdat al onze producten op bestelling worden gemaakt of op maat worden gesneden, kunnen we geen retourzendingen accepteren voor producten die zijn besteld bij Ontwerpstickers.

2 Hoe lang heb ik om mijn overeenkomst te herroepen?

Wanneer u met Ontwerpstickers een overeenkomst bent aangegaan en de ontvanger het goed fysiek in bezit krijgt, heeft u het recht om binnen 14 dagen uw overeenkomst te retourneren. Onder de ontvanger verstaan wij uzelf of een door u aangewezen derde (die niet de vervoerder is).

3 Hoe kan ik aangeven dat ik mijn overeenkomst wil herroepen?

U kunt d.m.v. een duidelijke verklaring Ontwerpstickers op de hoogte stellen dat u graag uw overeenkomst wilt herroepen. Omdat u uiteraard een bewijs wilt hebben van uw herroeping, geven wij als advies om ons d.m.v. email op de hoogte stellen via klantenservice@ontwerpstickers.nl Zie bovenstaand punt om te weten hoe lang u heeft om uw overeenkomst te herroepen.

4 Moet ik in mijn verklaring een reden aangeven?

Wanneer u uw producten wilt retourneren en u een duidelijk verklaring aan het opstellen bent, bent u niet verplicht om een reden te verwerken in uw verklaring. Ontwerpstickers mag u echter wel naar de reden vragen. Wanneer u uw product terugstuurt, omdat u aanspraak maakt op uw garantie, moet u echter wel aangeven wat uw reden is. Dat betekent dat u moet vermelden wat er niet meer goed is aan uw product.

5 In welke status moet mijn product wil ik het kunnen retourneren?

Wanneer u uw product ontvangt, mag u het uiteraard uitpakken. Daarnaast mag u uw product op een zodanige manier gebruiken dat u kan beoordelen of u het product wilt behouden of wilt retourneren. Houd er echter rekening mee dat wanneer u het product meer gebruikt dan noodzakelijk, dit een waardevermindering kan opleveren. Ontwerpstickers mag deze kosten bij u in rekening brengen. Ga daarom ook voorzichtig met de verpakking van uw product zodat Ontwerpstickers het product weer kan verkopen wanneer u besluit om het te retourneren.

6 Wat krijg ik terugbetaald?

Wanneer u bij Ontwerpstickers een bestelling plaatst, ontvangt u uiteraard één of meerdere producten. Als u uw bestelling volledig retourneert zijn de kosten die u maakt voor het retourneren en de eventuele extra kosten die u heeft gemaakt (doordat u bijvoorbeeld gekozen heeft voor een versnelde verzendmethode) voor uzelf. Alle overige kosten krijgt u terug van Ontwerpstickers. Wanneer u niet uw gehele bestelling retourneert, vergoedt Ontwerpstickers alleen de kosten van het product dat u retour heeft gestuurd. 

7 Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terugkrijg?

Ontwerpstickers zal uw geld z.s.m. terugbetalen, maar uiterlijk binnen 14 dagen.

8 Ligt de bewijslast bij u of bij Ontwerpstickers als ik een product terug stuur?

Wanneer u een product terug stuurt, ligt het risico, dus ook de bewijslast, bij u. Ontwerpstickers adviseert dan ook om duurdere producten aangetekend of met een verzekerde zending te versturen.